Piets Althuis

bronzen beelden

Piets Althuis
Piets Althuis (1942) woont en werkt in Workum. Na de Opleiding tekenen LO ging ze rond haar veertigste voor beeldhouwen naar een Vrije Akademie voor Beeldende Kunsten. Hier had ze o.a. les van Linda Verkaaik en Gijs Batelaan. Piets maakt meestal vrij werk maar werkt ook in opdracht.
'Liefde, licht en lucht'
Op de vraag wat haar muze is, schreef ze dat ze niet kon kiezen tussen drie woorden: liefde, licht en lucht. In haar beelden is altijd de inhoud en combinatie van deze drie begrippen terug te vinden.

'Een beeld is nooit zwaar'
‘Doodgewone’ verhaaltjes, reizen, gedichten, religieuze thema’s of tekstflarden kunnen voor Piets aanleiding worden om een beeld te maken. Daarnaast zijn er de opdrachten, terwijl ook ontmoetingen met boeiende mensen nieuwe beelden kunnen oproepen. Geliefde thema’s zijn de standvastige vrouw die de (tegen)wind trotseert en Icarus, de gevleugelde mens op weg naar het licht.
Haar beelden zijn meestal verticaal, opwaarts gericht. Ze ogen lichtvoetig. Piets zei eens: 'Een beeld is nooit zwaar, ook al kun je het niet optillen.'


Piets Althuis Slijpt© 2013-2023 AF Design